Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 12 ianuarie 2014

Noile canise romanesti de doberman

...
Noile canise românești de dobermani înmulțesc aceeași dobermani bolnavi genetic ai vechilor canise.
Proprietarii acestor canise sunt indivizi și individe care ori n-au altă meserie, ori au dat chix în meseria pe care o aveau și încearcă și ei/ele fără cunoștințe de specialitate să facă bani ușor cu muncă puțină înmulțind aceeași câini pe post de dobermani (pentru că originea de doberman nu este de loc sigură) ca și crescătorii vechi și pe deasupra câini cu grave tare genetice de sănătate (care duc la deces sau infirmitate foarte timpuriu).
De fapt înmulțirea dobermanilor în România este o mare escrocherie girată de Dobermann Club România la care dacă te prinzi ai toate șansele ca în câteva luni sau cel mult în câțiva ani sa rămâi cu lesa în mână și cu dobermanul mort sau invalid pe viață din cauza unei dintre gravele boli cu transmitere genetică de care suferă rasa si de care înmulțitorilor nu le pasă. Le pasa doar să ascundă asta în fața potențialilor cumpărători. Astfel doar DCM-ul o boală gravă de inimă cu transmitere genetică și cu finalul moarte subită ucide tineri cel puțin 2 dobermani din 3 trei vânduți vouă de înmulțitorii români cu asigurări formale că totul e OK și cu teste de sănătate genetică cu care vă iau ochii, teste care de fapt nu garantează nimic.
Atenție deci.
Nu acceptați să plătiți sute de euro pe un pui de doberman achiziționat de la o canisă din România dacă înmulțitorul respectiv nu vă semnează că vă va despăgubi cu toate cheltuielile făcute de dvs în cazul în care animalul vă moare de o boala genetică. Țineți cont ca doar el înmulțitorul e vinovat atunci când a ales să înmulțească dobermani cu tare genetice de sănătăte. Țineți cont și de faptul că nu-i vorba doar de sutele de euro pe care le-ați dat atunci când ați cumpărat puiul ci de mii de euro pe an cheltuiți de voi pentru întreținerea lui asta ca să nu mai vorbim de șocul psihic pe care îl veți suferi atunci când atașați sentimental de el dobermanul vă va muri chiar la câteva luni de viață.