Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

csaba andrei majoros președintele de club care a negat incidența DCM-ului la dobermani

...
Azi când dezastrul produs de DCM rasei nu mai poate fi ascuns csaba andrei majoros devine acuzator:
May I ask you what did you, DV and all from Germany done regarding DCM ?
Să ne reamintim ce-a făcut el în Romania în ceea ce piveste DCM-ul atunci când se mai putea face ceva. Ce-a făcut din funcția de președinte Dobermann Club Romania. A negat incidența DCM-ului și a băgat pumnul în gura celor care atrăgeau atenția privind pericolul DCM-ului pentru rasă. Sau mai clar a încurajat și se pare a reușit distrugerea dobermanului românesc. Din funcția de președinte DCR a încurajat importul și apoi utilizarea pentru montă a mortăciunilor purtătoare de DCM.

Era in noiembrie 2006, deci acum aproape 10 ani.
Un medic veterinar din Onesti avertizeaza pe un forum privind impactul DCM-ului la rasa doberman. Medicul veterinar era ingrijorat privind viitorul rasei. Observase ca sunt din ce in ce mai multi dobermani morti tineri de DCM. In schimb csaba andrei majoros presedinte DCR (adica al clubului care ii reprezinta pe crescatorii romani de dobermani) n-avea el treaba cu viitorul rasei, el era ingrijorat de cele scrise de medicul veterinar bacauan. Era ingrijorat ca asta le va afecta grav vanzarile de pui de doberman asa ca sare ca ars contrazicandu-l.
medic veterinar : "Eu unul am oferit exemplul propriului meu exemplar,care a decedat in urma unei afectiuni la care aceasta rasa este ceva mai expusa decat altele ! Iar faptul ca am sustinut o parte dintre cele afirmate de catre alti membri ai forumului referitor la tarele genetice ale Dobermannului,sunt rezultanta dirtecta a celor observate ca medic si pasionat al rasei,nu numai a celor citite !"
csaba: "stiu de mops care a murit de boala de inima la varsta frageda (aprox 2.5 ani) dar nimeni nu spune ca rasa ar fi afectata de boli de inima. Ca incidenta este mai mare la dobermanni este din cauza temperamentului, constitutiei. Dar sa generalizam ca este o boala generala de acest gen la dobermanni NU ESTE ADEVARAT si nici nu puteti dovedi prin statistici astfel de lucruri.
Dac la X, Y caini dintro rasa se aude ca nu le coboara testicolul sau ca au murit de inima, asta trebuie raportate la numarul total de exemplare.
Nu de altceva dar daca asa ati judeca lucrurile si la oameni cum judecati la dobermanni inseamna ca toti oamenii au probleme genetice la inima, rinichi s.a.m.d avand in vedere cam cati mor de inima prin infarct sau cancer."

csaba:  "cati dobermanni din totalul de dobermanni pe care i-ati consultat au murit de inima si spuneti-mi va rog daca la toti le-ati facut autopsie ? "
Auzi tu ce-i spune medicului veterinar cel care reprezinta crescatorii romani de dobermani: "NU ESTE ADEVARAT si nici nu puteti dovedi prin statistici astfel de lucruri...cati dobermanni din totalul de dobermanni pe care i-ati consultat au murit de inima si spuneti-mi va rog daca la toti le-ati facut autopsie ?"
Pai nu poate dovedi prin statistici consistente si asta din doua motive care nu tin de el ca medic. Unul la mana pentru ca timberwoolf e medic veterinar in Bacau si pentru ca csaba stie si afirma public ca in Moldova sunt extrem de putini dobermani. Afirma asta intr-o discutie publica cu mine care-l intrebam de ce nu organizeaza DCR-ul expozitii si in Moldova. Deci stie ca medicul veterinar nu poate avea la el la cabinet in Bacau o statistica privind decesele decat pentru o mica parte din "extrem de putinii dobermani existenti in Moldova". Doi la mana, medicul veterinar este in imposibilitatea de a sa referi la orice alta statistica regionala sau nationala pentru ca acei care cresc dobermani in Romania nu publica nimic despre starea de sanatate, deces, cauze deces a dobermanilor produsi in canisele lor. Nu publica in mod intentionat ca sa nu-si afecteze vanzarile de pui. Deci presedintele inmultitorilor ii cere lui timberwoolf ceea ce stie de la bun inceput ca nu poate prezenta pentru ca el si colegii lui crescatorii de dobermani ascund informatiile. Pe limba romaneasca csaba care are date (el si colegii lui crescatori de dobermani) ca asa-i cum spune medicul veterinar bacauan dar nu le publica il smechereste ca la alba neagra pe medicul care voia sa ajute la salvarea rasei doberman.
medic veterinar: "Fac 25 %...Dar asa cum am spus,4 au fost pacientii mei,ceilalti ai unor colegi din alte orase (deci n-a fost vorba despre caini din aceeasi linie).Asadar 2 din 4=50%.Iar ceilalti doi carora nu le-am facut autopsie,unul a cazut din picioare brusc si in cateva secunde a fost mort,iar celalalt a adormit seara sanatos (aparent),iar dimineata nu s-a mai trezit .Gandul nu te poate duce in astfel de cazuri decat la un atac de cord.Si iata si cateva site-uri europene care fac referire la aceasta afectiune :
http://doggy.net/arts/messages/901.html
http://www.vetline.de/facharchiv/kle...htm?PHPSESSID=
http://www.tierkardiologie.lmu.de/be...myopathie.html
http://www.tierkardiologie.lmu.de/be...myopathie.html
si imagini de la doppler :
http://www.dobermannclub.net/vet5b.htm"
csaba: "Va multumesc pentru linkuri, dar va rog sa le si cititi daca mi le-ati dat si sa vedeti care sunt rasele predispuse la cardiomyopatologie, daca vreti vi le scriu eu tradus:
Predispozitia raselor :
Cardiopmiopatia dilatativa este frecvent intalnita la rasele uriase cum ar fi Dogul, Newfoundland, St Bernard,Irisch Wolfhound.
Dintre rasele mari sunt boxerii,dobermann, rottweiler,ciobanestii germani si spre surprindere la metisii mari.In afara de acestia gasim aceasta forma de cardiomiopatie la Leonbergeri, Cocker Spaniel ,Springer Spaniel si Foxterier.
La aceste linii de crestere (rase) o putem gasi cu o mare incidenta.

Asa ca va rog nu stigmatizati dobermannul ca fiind o rasa cu probleme de cardiomiopatie din cauza cresterilor incestuoase, asa cum d-le Timberwolf ati facut-o"
Aici csaba e si obraznic spunandu-i aproape direct medicului veterinar ca citeaza fara sa citeasca sau ca a citat fara sa fie capabil sa-si traduca (deci sa inteleaga) ce a citat.
medicul veterinar : "Domnule Csaba,
Nu am spus ca Dobermannul este singura rasa afectata ! Insa la Dobermann incidenta deceselor mi se pare mult mai mare.."
csaba: "Situatia este ca prin ce ati scris, ganditi-va ca aceste topicuri nu numai medici veterinari o citesc sau cunoscatori ai rasei, se putea intelege ca aceasta boala este la dobermanni si este mai ales din cauza imperecherilor incestuoase. Neprecizand incidenta la celelalte rase (cele pe care le-am tradus eu din lucrarea in limba germana de pe site-ul care se numeste " Cardiologie la animale" si pe care dvs. mi-ati dat-o in sustinerea teoriilor pe care le-ati spus despre dobermanni) ati lasat sa inteleaga un cititor obisnuit al acestui forum, mai ales ca poate vedea ca sunteti si medic veterinar, ca dobermanni au o grava problema cu aceasta boala... Dar daca citim CORECT lucrarea vedem ce rase sunt predispuse si nu mai discutam de o situatie de catastrofa la dobermanni ci de o boala care poate sa apara ca si la rasele celelalte insirate. Credeti ca din legenda ca : impuscarea dobermannilor la 7 ani pentru ca innebunesc trebuie sa ajungem in alta extrema : dobermannii mor majoritatea de inima, doar pentru ca scriem o parte din informatii ? Ganditi-va ce inteleg cititorii forumului."
csaba este alaturi de traitorii din genitale de dobermani si isi apara lui si lor smenul cu dobermani bolnavi genetic. Era la inceput de drum ca presedinte DCR dar si crescator si voia omul sa faca bani iar medicul veterinar  ii baga "strambe speriind cumparatorii". Numai ca nu s-au dovedit deloc "strambe" si se va vedea repede ca observatiile medicului veterinar din Bacau sunt mai mult decat corecte. Rasa doberman este puternic afectata de DCM. Exista statistici (la straini ca la noi vegheaza csaba sa nu ...) care vorbesc si despre peste 60% incidenta care mai mult decat atat este si in crestere de la an la an. Era deci o ingrijorare fireasca a unui medic veterinar in fata avalansei de morti tineri de DCM.
Era un semnal de alarma pe care-l tragea un medic veterinar in mod cinstit si din dragoste fata de rasa. Semnal de alarma pe care insa inmultitorii de dobermani in frunte cu presedintele lor nu-l puteau accepta pentru ca le afecta vanzarile de dobermani. La ei banul e cu mult mai important decat sanatatea rasei. 
Medicul veterinar bacauan atinsese fara sa stie o coarda sensibila. Imediat csaba l-a avertizat sa renunte si sa taca. 
Daca nu renunta era in pericol de a fi eliminat de pe forumul respectiv pe motivul ca interventia lui corecta a provocat scandal. Derbedeii DCR-ului asteptau doar un semnal ca sa decalanseze scandalul. 
Ei traiau din genitale de dobermani si aveau nevoie de cumparatori neluminati de nimeni ca exemplarele vandute de ei sufereau de o problema grava si anume DCM-ul (adica mureau de inima pe capete si la ovarsta foarte tanara).
Avertizat de csaba medicul veterinar a cedat:
"Precizez inca o data : nu acuz exclusiv incesturile ! Si,a propos : la ce sunt bune pentru sanatatea animalului ? A discuta despre o rasa care te pasioneaza si a-ti expune un punct de vedere inseamna s-o stigmatizezi ?! Cu argumente si demonstratii pot veni si eu oricand,dar asta inseamna polemica,iar polemica am vazut nu o data pe acest topic in ce degenereaza...si abia atunci se ajunge la stigmatizare ! Pentru ca multe dintre persoanele acelea nespecialiste care intra pe forum,fac o paralela intre caine/rasa si proprietar/pasionat...Eu iubesc Dobermannul,Roni la fel,Valencia la fel,la fel si Csaba,Impala Jack Daniel's asijderea,Mariana il iubeste si ea,Dobermannul nu si-a ales degeaba acest nick,Adrian_Bucurus e si el innebunit dupa rasa asta,precum si cei pe care i-am omis si sper sa ma scuze..."

PS: In schimb eu n-am cedat si pentru ca n-am mai putut scrie pe forumul respectiv mi-am facut blog. Urmarea a fost ca m-au eliminat de pe forum pentru ce scriam pe blog. In schimb pe forumul de pe care m-au eliminat pe mine punandu-mi chiar interdictie de a citi forumul (mi-au banat IP-ul calculatorului) au deschis larg portile derbedeilor DCR dirijati de csaba andrei majoros. Derbedei care combateau pe forum ce scriam eu pe blog porcaindu-mi familia. Eu vorbeam pe blog despre problemele dobermanilor iar ei imi raspundeau pe forum cu atacuri mizerabile la adresa sotiei si fiului. Sub conducerea DCR ani de zile mintile lor bolnave au scornit murdarie dupa murdarie. Mi-au porcait public familia pe un forum intitulat al iubitorilor de animale si impotriva regulamentului pe care singuri si l-au facut. Pentru aceasta campanie de porcaire a familiei mele toti membri DCR sunt de vina pentru ca fie au participat cu entuziasm fie s-au solidarizat prin tacere cu mizeriile debitate.