Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 10 octombrie 2015

"Nu te obliga nimeni sa fii parte din sistem. E alegerea fiecaruia dintre noi"

ii zice leorbăului sacul de osânză din Neamț.
Nu-i alegere, e musai să facă parte din sistem oricine vrea să crească dobermani cu pedigree.
Nu face parte din sistemul chinologic are doar niște metiși pe care-i vinde la colțul străzii.
Dar să nu uităm: chiar și metișii dacă vrea cineva să-i promoveze tot la sistem trebuie sa apeleze. Tot un pappițoi membru în sistem se uită la câine si zice că-i bun sau nu.
Așa că dacă nu pupi în cur sistemul chinologic ești out așa cum este acum leorbăul.
Adevărul e ca leorbăul poate avea prin absurd cel mai teribil doberman existent dar pentru că a fluierat în biserica sistemului chinologic dobermanul lui va fi varză mereu și oriunde s-ar duce în scumpa noastră patrie. Nu problemele  reale ale dobermanilor lui au făcut cumpărătorii care sunt și crescători să nu-i mai promoveze masculii pentru montă ci faptul că nu aveau niciun viitor cu puii proveniți din masculii unui individ respins de sistemul chinologic. A nu se înțelege de aici că-i fac reclama leorbăului ci doar prezint o realitate. Realitatea este ca sistemul chinologic are monopol absolut asupra creșterii si promovării câinilor si respinge cu violență orice disidență oricât de mică si oricât de ... schimbătoare ar fi ea.
Umflata din Neamț știe asta bine dar bolborosește din gușă ceva pentru proștii care înghit orice fără să gândească.

Și acum hai să vedem ce zice regulamentul COR:

Art.8 (1) Relatia C.O.R. - proprietari este realizata exclusiv prin intermediul asociatiilor sau cluburilor membre A.Ch.R., care au sarcina de a intocmi si inainta documentele necesare eliberarii actelor de catre C.O.R. Aceste operatii se executa de catre chinotehnicienii desemnati de asociatii sau cluburi.

Art.9 (1) Documentul necesar pentru inregistrarea cuiburilor in C.O.R. este Declaratia de Monta si Fatare" (DMF) Acesta declaratie se completeaza pe formulare tipizate, puse la dispozitia asociatiilor/cluburilor de catre A.Ch.R. (2) D.M.F. va fi completata de crescator pe propria raspundere si semnata de proprietarul masculului in prezena sa. D.M.F. va fi vizata de catre asociatia chinologica sau clubul membru A.Ch.R., din care face parte declarantul, si transmisa COR in termen de maxim 90 de zile de la data nasterii puilor. 

(5) Nu vor fi luate in considerare documentele ce nu prezinta viza asociatiilor chinologice sau cluburilor nationale.

Art.10 In registrele C.O.R. se inscriu numai cainii membrilor asociatiilor/cluburilor din cadrul A.Ch.R. si se nostrifica numai pedigreele de export eliberate de cartile de origine ale Organizatiilor Chinologice Naionale din trile membre sau partenere F.C.I. 
Deci "jurista" din Neamț cea cu limbaj de curvă de pe centura capitalei mănâncă ca de obicei căcat cu polonicul când zice: "Nu te obliga nimeni sa fii parte din sistem. E alegerea fiecăruia dintre noi". Trebuie să faci parte din sistem pentru că altfel ai doar metiși. Sistemul chinologic are monopol absolut în ceea ce privește creșterea câinilor de rasă și nu numai.
Nu există alegere pentru un crescător. Ori face parte din sistem si se supune politicii de promovare a ghiorlelor bolnave genetic pe post de dobermani ca să poată avea pui cu pedigree, ori face ce am făcut eu și soția mea. Pentru noi însă a fost ușor de ales pentru că iubim rasa cu mult mai mult decât banii obținuți din vânzarea de pui și ca să fiu sincer am mulțumesc lui Dumnezeu din ce trăi bine și n-am nevoie să exploatez genitale de câini.
Cum iși bate joc AChR si DCR de monopolul ăsta și de banii noștri, ai cumpărătorilor vom continua să vorbim cu legi, regulamente în față precum și fapte recunoscute. Tineți aproape "că m-am sictirit".